Potrebna Vam je pomoć? Kontaktirajte nas na :+382 20 224 794
Produit ajouté au panier avec succès
Quantité
Total
Il y a 0 produits dans votre panier. Il y a 1 produit dans votre panier.
Total produits
Frais de port  À définir
Total
Continuer mes achats Commander

Zašto koristiti specifičnu njegu za noć?

Kako koža reaguje tokom noći?

Noću naša koža ne djeluje na isti način kao preko dana. Obnavlja se 3 puta brže! Vrhunac ćelijske regeneracije je na maksimumu između 1 i 3 ujutro. Za vrijeme spavanja koža se aktivira kako bi popravila štetu nastalu izlaganjem suncu, spoljašnjim agresijama poput vjetra, hladnoće ili zagađenja.

Kao i ostatak našeg tijela, naša koža nema iste potrebe tokom dana. Njega koju sprovodimo mora uzeti u obzir mehanizam hronobiologije kože. Ujutro, na primjer, potreba naše kože je za više hidriatacije i zato je štitimo njegom protiv spoljašnje agresije. 

U podne se obično više masti i tada je vrhunac izlučivanja sebuma. Upravo u tom periodu regeneracija kože je najslabija. Uveče je savršeno vrijeme za korištenje sredstava za uklanjanje šminke, koje će osloboditi kožu od nečistoće i toksina nakupljenih tokom dana i pripremiti kožu za hidrantnu i regenerativnu njegu.

Tokom godina, koža preko noći postaje sve više dehidrirana: noćna njega postaje tada neophodna za jačanje ćelija, održavanje optimalne brzine hidriranja kože i ograničavanje pojavljivanja znakova  starenja kože.

Noćna njega: koncentrat aktivnih sastojaka za maksimalnu efikasnost

Odgovor: Noćna njega razlikuje se od dnevne njege jer treba koristiti proizvode sa većom koncentracijom sredstava bogate teksture.

Tamo gdje će dnevna njega više sadržati zaštitnih sredstava protiv spoljašnje agresije, noćna njega obično sadrži aktivne materije protiv mrlja, ovlaživače poput hijaluronske kisjeline i regenerišuće kao centella asiatica.

Od koje starosne dobi koristimo noćnu njegu?

Kad koža ne predstavlja posebne probleme, noćnu njegu možete primjenjivati već od 35. godine radi usporavanja starenja kože i održavanja elastičnosti kože.

Ako na koži ima akni, mrlja ili velike dehidracije, noćna njega može se primijeniti za efikasno liječenje tegoba. Noćna krema je više obogaćena aktivnim materijama.

Koje proizvode odabrati?

Noćna krema

Bogatija aktivnim sastojcima od dnevne kreme, noćna krema pruža hidrataciju koži i pomaže u sintezi kolagena i hijaluronske kisjeline.

Da bi noćna krema mogla osigurati sve hranjive materije koje koži trebaju, preporučuje se nanošenje prije 23 sata, neposredno prije početka faze ćelijske regeneracije kože.

Vodeni serum

Obogaćeniji aktivnim sastojcima od noćne kreme, vodeni serum ima više tečne i lagane teksture koji će odmah proći kroz kožu.

Vodeni serum, za razliku od masnog seruma, neće ostaviti masni film na koži i zato će biti posebno prikladan za kombinaciju s masnom kožom ili ujutro za bilo koji tip kože.

Primjenjuje se prije noćne kreme i dolazi u više formulacija prema potrebama kože.

Uljni serum

Uljni serum obično je pogodan za normalnu i suvu kožu. Primjena masnog seruma biće prijatnija: pravi trenutak za njegu koji ćete  uvrstiti u svoju beauty rutinu  za uveče,  prije spavanja!

Osim biljnih ulja koja su osnova ove noćne njege,  esencijalna ulja se često uključuju u serumu da bi povećala njegovu efikasnost i stvorila sinergiju s uljima, kao u našem Elixir-u za noć. Oni služe i kao 100% prirodni parfem za pravi trenutak opuštanja.

Kontura oka

Kao i tokom dana, proizvod za konturu oka je važan noćni tretman koji se koristi kako bi se iskoristila njegova anti-age svojstva.

Prema svojoj formulaciji, kontura za oči može imati i sredstvo protiv bora i sredstvo za uklanjanje podočnjaka. Vrlo praktično za osobe koje malo spavaju! Da biste pravilno nanijeli proizvod za okolo očiju, uzima se mala količina proizvoda, zatim nježno tapka kako bi se pospješila drenaža kože i mikrocirkulacija.

Noćna maska

Maske za noć se sve više i više koriste: ušteda vremena, maksimalna efikasnost i praktičnost čine ih posebno popularnim za noćnu njegu.

Koristi se uveče prije spavanja umjesto noćne kreme na očišćenoj koži i dopušteno je da djeluje  cijelu noć.

Što se tiče noćne kreme i seruma, oni se biraju u skladu s potrebama vaše kože.

Kako pravilno primijeniti našu noćnu njegu?

1) Nanesite na čistu i suvu kožu noćni eliksir u tankom sloju. Dovoljne su 3 kapi. Na vrhovima prstiju zagrijte 3 kapi ulja i nanesite ih na vrat, obod lica i lice. Dobro masirajte da biste prodrli u kožu za nekoliko minuta.

2) Zatim nanesite proizvod za konturu očiju (uvijek ekvivalent zrna riže za oba oka). Izvedite iste korake kao i za jutro.

3) Zatim nanesite regenerativnu noćnu kremu koja njeguje, popravlja kožu i pruža apsolutnu udobnost tokom noći.

Savjet: kremu - masku ostavite da djeluje tokom cijele noći, jednom sedmično.