Potrebna Vam je pomoć? Kontaktirajte nas na :+382 20 224 794
Produit ajouté au panier avec succès
Quantité
Total
Il y a 0 produits dans votre panier. Il y a 1 produit dans votre panier.
Total produits
Frais de port  À définir
Total
Continuer mes achats Commander

Kako pripremiti i zaštititi kožu od hladnoće?

Naša koža zimi
Vremenske prilike zimi ne prijaju našoj koži. Između praznika i vremenskih uslova, teško je održati njen sjaj

Hladnoća koja dolazi sa prvim danima zime glavni je neprijatelj ljepote kože. Zaista, kada je hladno vrijeme, koža igra bitnu ulogu u termoregulaciji i kao barijera. Zimi je izložena nepovoljnim uslovima koje izazivaju suvoću, osjetljivost i crvenilo.
Sa fizičke, hemijske i biološke tačke gledišta, naša koža je prava barijera protiv spoljašnjih negativnih uticaja. Kada se temperature spuste, naš epidermis je izložen temperaturama nižim od one koju naše tijelo održava na 37,5 °C. Kao rezultat toga, kada je suviše hladno da bi se održala tjelesna temperatura, tijelo smanjuje temperaturu perifernih regiona i zbog toga hladnoću prvo osjećamo u ekstremitetima (koža, ruke i stopala). Površina kože postaje hladnija i stoga je osjetljivija. Mikro cirkulacija se usporava jer se smanjuje tjelesna temperatura, pa se količina krvi koja dolazi u kožu smanjuje. Na taj način koža se dehidrira i oštećuje. Sa druge strane, zaštitni hidrolipidni film se mijenja usljed iznenadnih temperaturnih promjena kao i promjena vlažnosti vazduha u zimskom periodu. Zato je koža osjetljivija na dehidrataciju i ubrzano starenje.
Dakle, naša koža postaje neprijatna na dodir, osjetljiva i gubi elastičnost. Potrebna joj je umirujuća i hranljiva njega, ona koja će je ušuškati. Nudimo vam nekoliko savjeta za zaštitu kože tokom zimskih klimatskih promjena.
 
https://media1.laboratoires-roig.com/img/cms/blog/visage%20hiver%202.jpg    Vodite računa o svom licu tokom zimske sezone

Prelazak sa vrućeg na hladno i obrnuto povećava dilataciju kapilara na licu što se karakteriše pojavom crvenila. Tada koristimo proizvode koji su posebno prilagođeni zimskim uslovima.

1) Prilagodite čišćenje vaše kože niskim temperaturama:
Uklanjanje šminke zimi  podjednako je važno kao i tokom ostatka godine. Kombinujte mlijeko ili ulje, bogatije lipidima, sa  micelarnom vodom ili pjenom za čišćenje kako bi se ograničili negativni uticaji na vašu kožu.
Ne zaboravite losion koji će pored savršenog čišćenja, lakše prodrijeti i hidrirati gornje slojeve kože zahvaljujući svojoj vodenoj teksturi.
Naša preporuka:
- Mlijeko za čišćenje prilagođeno vašem tipu kože.
- Mlijeko za čišćenje osjetljive kože Clair Lotus Hydraflore.
 
2) Nastavite upotrebu pilinga i maski
Za jačanje mikrocirkulacije i povećanje oksigenacije kože, piling će ukloniti mrtve ćelije i pomoći u razvoju novih ćelija. Ovo malo čišćenje takođe olakšava apsorpciju hidratantnih proizvoda i vraća koži mekoću. Izbjegavajte agresivne sapune i ne radite piling previše često, lagana masaža biće dovoljna da se uklone mrtve ćelije.
Takođe se odlučite za regenerativnu masku jednom nedjeljno za trenutni podsticaj beživotnoj i gruboj koži.

3) Ojačajte hidro-lipidnu barijeru uljanim serumom:
U zimskom periodu, koža počinje da se odmara kako bi zadržala toplotu tijela. Obnavljanje ćelija se usporava, što dovodi do umornog izgleda kože. Da bi se održala hidratacija, neophodno je ojačati hidro-lipidnu barijeru njegom kože proizvodima bogatim lipidima (masti). Uljani serumi Centella su mješavina organskih biljnih ulja, esencijalnih ulja i biljnih ekstrakta. Idealni su za dubinsko hranjenje epidermisa, obezbjeđuju hranljive sastojke i povećavaju aktivnost ćelija sa esencijalnim uljima i biljnim ekstraktima. Za svaki tip kože postoji serum koji joj odgovara i morate poštovati preporučeno doziranje.
 
4) Usredsredite se na poboljšanu hidrataciju
Kako bi koža ostala nahranjena u zimskom periodu, odlučite se za hranljivu njegu i koncentrisane hidratantne aktivne sastojke kako bi se obnovila kožna barijera prije prve hladnoće, bez obzira na tip kože. Tajna šminkera je u tome što prije nanošenja šminke navlaže kožu pomoću vlažnog sunđera.
Za kombinovanu i masnu kožu:
Uobičajeno, ovi tipovi kože proizvode prekomjeran sebum, ali zimi ova proizvodnja se usporava, uzrokujući neuravnoteženost kože. Stoga, tokom hladnog vremena, hranjenje kože je takođe važno za kombinovanu do masnu kožu, čak i ako se manje osjećaju neprijatnosti tokom zime.
Naš recept:
- Cimet krema za balansiranje Centella
- Njega za osjetljivu kožu Hydraflore

Za osjetljivu, normalnu ili suvu kožu:
Još krhkija, osjetljiva koža direktno osjeća temperaturne promjene. Počeće da pecka, zateže uz čestu pojavu crvenila, uglavnom na čelu i obrazima. Kako bi ih zaštitili, naglasak se mora staviti na nutritivnu, kompenzacijsku i zaštitnu njegu.
Naš recept:
- Karite (shea maslac) krema Centella
- Nježna krema za osjetljivu kožu Hydraflore



 
 
 
 
Za zrelu kožu:
Nakon 45. godine hormonski status je izmijenjen, ćelijsko obnavljanje se usporava i ova disfunkcija se direktno odražava na licu sa finijom kožom koja dehidrira, suši se i konačno opušta. Da bi se ograničio gubitak lipida u koži, neophodno je njegovati lice sa visoko hranljivim proizvodima koji će osigurati optimalnu hidrataciju. U zimskom periodu neophodno je pridržavati se ovog savjeta, gdje morate duplirati svoju njegu kako biste održali svoj mladalački izgled bogatim hranljivim sastojcima koji će ostaviti zaštitni sloj na površini kože.
Naš recept:
- Prestige krema za regeneraciju Centella
- Krema Rich Argan Centella
- Noćna krema Fenugreek Centella
 
Ne zaboravite da njegujete svoje tijelo:
Sakriveno ispod slojeva odjeće, naše tijelo pati od hladnoće i trenja i zbog toga zahtijeva pažnju. Dakle, u zavisnosti od stanja suvoće kože, preporučljivo je koristiti mlijeko ili balzame više ili manje bogate. Ako vam se sviđa ulje, možete ga primjeniti prije vaše hidrantne kreme.
Zimi se preferira kraće ili duže tuširanje vrućom vodom do dugih kupki.  Obratite pažnju na tvrdoću vode koja zimi još više napada oslabljenu kožu. Na kraju tuširanja primjenite svoju hidrirajuću njegu jer kada je koža mokra sastojci bolje prodiru.
Naš recept:
- Hidrantno mlijeko za tijelo Hydraflore
- Ulje kamelije № 1 Centella
 
S.O.S ruke u nevolji!
Naše ruke su  žrtve hladnoće. Njihova koža, tanka i nježna, sadrži nekoliko lojnih žlijezda iz kojih se luči sebum, nezamjenjljivi zaštitnik sa hidrolipidnim filmom. Da biste izbjegli dehidrataciju i isušivanje, morate:

- temeljno očistiti ruke nakon pranja;
- staviti rukavice prije nego što izađete, da biste ih bolje zaštitili od hladnoće i vjetra;
- nanositi barem dva puta dnevno hidrantnu kremu, bogatu uljima i biljnim voskovima.

Naš recept:
- Njega za ruke Centella
Ne zaboravite da na prvom mjestu ljepota dolazi iznutra, tako da zimi, vodite računa o svojoj ishrani (esencijalne masne kisjeline, masne ribe, suvo voće....), pijte najmanje 1,5 litara vode dnevno čak i ako niste žedni i uživajte u hladnoći uz dovoljno sna!